Ook SRB-leerlingen profiteren mee!

SRB-Erkend-web 35% korting op autoverzekering – De leerling die slaagt bij een SRB-erkende rijschool, ontvangt een kortingspas. Met deze SRB-leerlingpas krijgt de leerling 35 % extra premiekorting op zijn autoverzekering. Bereken hier je verzekeringspremie. Vraag naar de kortingspas bij jouw instructeur!

 

vrb-kleur-aangepastBemiddeling bij geschillen

Iedere leerling kan het SRB verzoeken om op te treden als bemiddelaar in het geval van een geschil met de rijschoolhouder. Wanneer het SRB uw klacht schriftelijk heeft ontvangen zullen wij deze in behandeling nemen. Tijdens de behandeling zal het SRB het principe van hoor en wederhoor toepassen om vervolgens uitspraak te doen. Mocht de rijschoolhouder geen gehoor geven aan de uitspraak dan kan hij worden uitgeschreven als deelnemer van het SRB, met als gevolg dat de rijschool een aantal negatieve financiële consequenties zal ondervinden.

Het komt ook voor dat het SRB gevraagd wordt te bemiddelen in conflicten waarbij de rijschoolhouder niet is aangesloten bij het SRB. In dat geval zullen betrokken partijen de autoriteit van het SRB moeten erkennen voordat wij de zaak in behandeling kunnen nemen. Onze ervaringen over deze bemiddelende rol zijn over het algemeen erg positief en worden ook binnen de branche steeds vaker gesignaleerd en onderkend. Zo verwijst het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (cbr) ook regelmatig klachten door naar het SRB.