Wij zijn VRB lid

vrb-logoDe VRB is van de belangenvereniging van en voor zelfstandige autorijschoolhouders en rijinstructeurs. Naast de belangen van de rijscholen, worden ook de belangen van jou als aspirant bestuurder behartigd.

VRB leden zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun vak serieus nemen en als primair doel hebben hun kandidaten een gedegen rijopleiding te geven en goed voor te bereiden op het CBR examen. Na het behalen van je rijvaardigheidsbewijs bij het CBR en daarna je rijbewijs bij de gemeente zul je veilig, vlot en zelfstandig kunnen deelnemen aan het hedendaagse verkeer als beginnende bestuurder en uitgroeien tot een ervaren chauffeur.

Branche overleg

De VRB neemt deel aan diverse klankbordgroepen en commissies. Wij overleggen met meerdere branche genoten om een aantal zaken goed werkbaar te houden met en voor jullie als aspirant bestuurder. Denk hierbij aan:

  • Het kort houden van wachttijden voor theorie- en praktijkexamens bij het CBR;
  • Goed contact houden met het CBR om alle examens zo goed mogelijk te laten verlopen;
  • Overleg plegen en voorstellen doen richting het Ministerie van I&W om ontstane problemen te tackelen;
  • De aangesloten rijschoolhouders scherp te houden d.m.v. goede bijscholing;
  • De rijschoolhouders op tijd informeren over wetswijzigingen;
  • Door goede onderlinge samenwerking kunnen rijschoolhouders elkaar de helpende hand bieden bij calamiteiten zoals problemen met de auto’s of vervanging bij ziekte.

Tussenkomst

Hierbij kan je denken aan bemiddeling tussen de VRB-rijschoolhouder en jou als aspirant bestuurder, mocht er een meningsverschil ontstaan tijdens de rijopleiding. Je kunt dan contact opnemen met het VRB bestuur en wij stemmen af of het geschil tussen jou en de rijschoolhouder opgelost kan worden.